Prijsvraag Sluisjesdijkpier


In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam heeft Veldacademie een studentenprijsvraag georganiseerd voor de herinrichting van de entree van de Sluisjesdijkpier.

Studenten van onder andere de Academie van Bouwkunst, TUDelft en de hogeschool Van Hall Larenstein hebben hieraan deelgenomen. Uit de acht inzendingen heeft een vakjury een winnend ontwerp gekozen. Het winnende team heeft opdracht gekregen van het havenbedrijf om het ontwerp uit te voeren.

sluisjesdijk entrance 3

Het ontwerp bestaat uit een zitmeubel in de vorm van een geknipte ‘arena’. Zo scheidt het een formeel gedeelte van het plein af van een informeler gedeelte en benadrukt het de ingang van het voormalige RET- gebouw. Bij het zitmeubel kunnen lezingen worden gegeven, gebruikers van het voormalig RET- gebouw kunnen er lunchen en buurtbewoners hebben aangegeven het te willen gebruiken voor bijeenkomsten, openluchttheater en eventueel een buitenbioscoop.

sluisjesdijk entrance 4

De volgende stap is de bouwvoorbereiding. Hiervoor zijn de prijsvraagwinnaars in gesprek met twee bedrijven op de Sluisjesdijk: ITS en Van Campenhout. Zij adviseren over de materiaalkeuze en de fabricatie van het zitmeubel. “Het zou prachtig zijn als het uiteindelijke meubel tot stand is gekomen in samenwerking met alle betrokkenen aanwezig op de Sluisjesdijkpier en input van gebruikers, zodat het als multifunctionele ontmoetingsplek kan dienen op het pleintje tussen de haven en de stad”, aldus de prijswinnaars team ‘lijn 72’.

 

12-300x300