Partners

map partners

12-300x300

Veldacademie. Het woord geeft letterlijk de betekenis aan: een academie in het veld. Veldacademie fungeert als kenniscentrum van de wijk en werkt vanuit een eigen, zichtbare locatie in het gebied. Hierdoor zijn we betrokken bij de bewoners waar het om gaat en de omgeving waar zij in wonen. Samen met bewoners, ondernemers en professionals wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor de opgaven in het gebied.
Afgelopen jaren hebben studenten van verschillende opleidingen bij de Veldacademie gewerkt aan opgaven op de Sluisjesdijkpier. Zo zijn er ontwerpvoorstellen gedaan voor leegstaande gebouwen op de pier met bijbehorende analyses en exploitatiemodellen.

 


 

553579_436168569729734_1808439896_n

De Sluisjesdijk is een van de oudste, nog in gebruik zijnde havengebieden. Het gebied kenmerkt zich door hoogwaardige technische bedrijven en stukgoedoverslag. Het Havenbedrijf Rotterdam investeert veel in Sluisjesdijk zodat de gehele pier hoogwaardig havengebied kan worden met een toekomstbestendig energievoorziening. Een mooie start is al gemaakt want op Sluisjesdjik is bijvoorbeeld het nieuwe duurzame kantoorpand van Cofely gevestigd. Warmtebedrijf Rotterdam is momenteel ook bezig met een verkennend onderzoek naar de hoeveelheid potentiële aanbieders en afnemers van warmte in het gebied. De komst van Rotterdam Cool Port in de Waalhaven (zuidzijde) geeft ook een impuls aan de verduurzaming. Kortom ontwikkelingen op en rondom Sluisjesdijk brengen kansen om de ruimtegebruik en energievoorziening te verduurzamen met zich mee. Met de opening van de energielab willen we nieuwe kansen creëren voor alle ondernemers op Sluisjesdijkpier. We wensen een en ieder veel succes en plezier met de energielab!

 


 

41-300x300
Cofely is marktleider in de technische dienstverlening en streeft ernaar om ver vooruit te zijn in duurzame technologie, daarom draagt Cofely dit project een warm hart toe. Ook voor toekomstige generaties willen we de aarde leefbaar houden. Dat is de reden waarom we investeren in duurzame groei en rekening houden met mens, milieu, markt en maatschappij. Tegelijk willen we ook onze stakeholders helpen om die duurzame groei te realiseren. In dit project gaan we dan ook graag samen met andere bedrijven op de Sluisjesdijkpier op zoek naar mogelijkheden voor verduurzaming en energiebesparing in onze directe omgeving.

 


 

9c33ed85-eccb-4259-aaa1-31f9e8085aa9

Partner januari – maart 2015, tijdens studieproject Sluisjesdijkpier

Het IHS is een internationaal actief topinstituut verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar onderwijs, training, advies en onderzoeksactiviteiten plaatsvinden in de domeinen stedelijk beheer, volkshuisvesting en stedelijke duurzaamheid. De missie van het IHS is om persoonlijke en institutionele ontwikkeling te stimuleren om zo het leven in steden te verbeteren en armoede te bestrijden. In dit kader werken studenten vaak aan actuele praktijkcasussen uit de hele wereld maar ook in de stad Rotterdam waar het IHS met trots gevestigd is.
De 15 deelnemers in de 2015 ‘post-graduate International Course on Housing and Urban Development’ [ICHUD] zullen hun interdisciplinaire, specialistische kennis als ook hun internationaal diverse achtergronden aanwenden om met adviezen en ideeën te komen voor de aanpak van de Sluisjesdijkpier. Dit wordt gedaan binnen de context van een onderwijsmodule gericht op de Sluisjesdijkpier alsmede de kennis die ze opdoen in hun verdere opleiding op het IHS gedurende de het eerste kwartaal van 2015.

 


 

 

Bij BPG ITS Rotterdam bent u op het juiste adres voor hout- en plaatmaterialen, bouwmaterialen, deuren, lijstwerken, tuinhout & gereedschappen. ITS Rotterdam is een onderneming die meer is dan alleen een houthandel.
Zo beschikken wij over een uiterst moderne timmerfabriek waar met CNC-technieken duurzame maatwerk kozijnen, ramen en deuren naar uw wensen worden gemaakt door ervaren vakmensen. BPG ITS Rotterdam is een familiebedrijf, gevestigd aan de sluisjesdijk 26. Bij ons staat kwaliteit, duurzaamheid en persoonlijke service hoog in het vaandel.